מכונת אספרסו Rocket Espresso דגם Rocket Appartamento שחור משולב לבן
דגם חדש וקטן מימדים, מבית רוקט אספרסו האיטלקי
המהנדסים של רוקט הצליחו לשמור על רמת הביצועים הגבוהה
תוך התאמה לגוף קטן, שמתאים למטבחים בייתים בנוחות
מכונת רוקט – אפרטמנטו מצויידית בראש חליטה – E61 המבטיח חליטת קפה מקצועית
דוד גדול בנפח 1.8 ליטר, יחד עם טכנולגיית מחליף חום (HX) מבטיחים חווית עבודה מקצועית
יכולה במקביל לחלוט אספרסו, להוציא קיטור ומים חמים
חוויה עיצובית מבית ייצור איטלקי
מאפיינים
ידית הקפה
ידית קפה מסחרית מקצועית בקוטר 58 מ"מ
ועשויה מפליז מצופה בניקל חזק ומוצק
אשר מעולה בשמירת היציבות של הטמפרטורה בעת הכנת הקפה.
ראש E61
יחידת חליטת הקפה היא היחידה הידועה E-61
הנפוצה ביותר בשוק המכונות המקצועיות.
הזרקה ראשונית, או הזרקה טרום חליטה (pre-infusion)
לפני שלב החליטה נשלח פולס של מים בלחץ נמוך לזמן קצר על הקפה הטחון
כדי להחדיר לחות, שהופכת את הקפה הטחון למקשה אחת ורק אח"כ מתחילה פעולת החליטה.
משאבת המכונה
מכונה זו מגיעה עם משאבת ULKA 54W עם מחברי פליז,
חזקה ושקטה גם יחד ובעלת לחץ מירבי של 19 בר,
בעוד שלהכנת אספרסו מקצועי דרוש לחץ של 9 בר בלבד.
שסתום תלת כיווני ה- Three way valve
למכונה שסתום הנמצא רק במכונות מקצועיות לשחרור הלחץ הנוצר בחליטה כדי להכין מיידית את המנה הבאה.
משנסתיימה פעולת הכנת הקפה לוחצים את הידית למטה עד הסוף
פעולה זו פותחת את השסתום (pressure relief) שמשחרר את הלחץ מעל הקפה הטחון וכך משרת 3 פונקציות:
משחררת את הלחץ מעל הקפה הטחון כדי שהוא לא יתפרץ ברגע שמשחררים את הידית.
מייבשת את הקפה הטחון המשומש בכדי למנוע ממנו לטפטף.
מקלה על דפיקתו החוצה כעת שהינו יבש.
מנגנון הגנה למיכל המים
בתחתית ומחוץ למיכל המים ממוקם חיישן אלקטרוני חכם
אשר מכבה באופן אוטומטי את מנגנוני החימום בדוד כאשר מפלס המים במיכל נמוך מדי.
מונע נזק למכונה כשהמים נגמרים.
לחץ הדוד
טמפרטורת ולחץ הדוד נמצאים תחת שליטה של חיישני לחץ מקצועיים אשר חשים בלחץ הנמצא בדוד ומפעילים את אלמנט החימום שהלחץ יורד.
ניתן לראות את לחץ הדוד בעזרת שעון הלחץ הממוקם בחזית המכונה. כאשר המחוג בשעון נמצא בין 1-1.5 בר, המכונה מוכנה להכנת קפה והקצפה.
דוד מחליף חום (Heat Exchanger)
הדוד מנחושת ומצופה בניקל.
גדול במיוחד בעל קיבולת של 1.8 ליטר.
זמן החימום כ-15 דקות, אך כאשר הינו חם ובלחץ הנכון הוא יכול להכין אספרסו וקפוצ`ינו במשך כל היום ללא הפסקה.
בדוד זה קיימים 2 דוודים אחד בתוך השני כשהחיצוני מחמם את הפנימי ובצורה כזו אפשר להכין אספרסו ולהקציף חלב באותו הזמן.
שסתומי בטיחות
למכונה יש 2 שסתומי בטחון אחד לשחרור לחץ הפותח ומשחרר לחץ בדוד כאשר זה מתחמם יתר על המידה.
והשני שסתום המונע יניקה ושולל את האפשרות שחלב יישאב דרך הידית לתוך הדוד ויזהם אותו
שסתום זה גם משחרר אוויר הנמצא בדוד בזמן החימום.
שליטה אלקטרונית
לדוד יש בקרה אלקטרונית למילוי מים המהווה את המוח של המכונה.
שני חיישנים, אחד בדוד והשני מקושר למיכל המים בוחנים את מפלס המים ומתקשרים ביניהם.
בעזרת מידע זה קיימת שליטה מלאה בפעולת המשאבה למילוי הדוד בשעת הצורך.
חמם כוסות
חימום כוסות האספרסו הינו אלמנט חשוב לקבלת אספרסו איכותי וטעים, כוס אספרסו קרה תקרר את האספרסו.
מחמם הכוסות במכונה זו הוא מהחמים ביותר
הוא יכול להגיע לטמפרטורה של עד כ- 60 מעלות.
שעון לחץ מובנה
שעון לחץ חדיש ביותר בנמצא כיום ממוקם בחזית המכונה ומקנה למשתמש שליטה מלאה בהכנת האספרסו.
צינורית הקיטור
הצינורית ממוקמת גבוה מהשיש, ארוכה וגבוהה בעלת חיבור כדורי המאפשר לסובבה ולכוונה לכל כיוון, כדי לאפשר מרחב עבודה רחב.
גם היא מהדור החדש בעלת בידוד פנימי כפול וניתן לגעת בה בידיים חשופות ומאפשרת הקצפה קלה ונוחה.
מיכל המים
מיכל המים גדול במיוחד ויכול להכיל עד 2.9 ליטר.
ניתן להוציאו בקלות מהמכונה למטרות מילוי או ניקוי.
נפח המספיק להכנת כ- 100 כוסות אספרסו (לפי סטנדרט של 30 מ"ל לכוס).
מימדים:
גובה: 36 ס"מ
רוחב: 27.4 ס"מ
עומק: 42.5 ס"מ
משקל: 20 ק"ג